SVT:s Breaking Dawn-inslag

Igår hade tydligen SVT ett inslag om Breaking Dawn. Jag tycker att mycket de sa inte stämmer alls.
För det första: Om alla typer av filmer, böcker och annan medie är tvungna att ha perfekta handlingar, perfekta repliker och en perfekt story för att visa hur åskådarna - i detta fall mest tonårstjejer - ska vara så skulle alla filmer och alla böcker se precis likadana ut. Det är ju meningen att det ska vara en annorlunda moral i Twilight. Det är meningen att Twilightsagan inte ska likna allt annat.

Och för det andra, precis som Cimon sa i SVT Debatt: Ungdomar är inte dumma. Vi förstår att detta inte händer på riktigt. Vi förstår också att varken Bella eller Edward eller någon annan karaktär är perfekt. För hur tråkigt skulle det vara om alla karaktärer gjorde rätt val precis hela tiden i alla böcker?

Bella - eller Belle som de envisades med att kalla henne - ska vara passiv? Herregud. Och Edward höll på att våldta henne?

Vad tycker ni? Håller ni med om någonting från inslaget? Personligen var det det sämsta jag någonsin hört. SVT och Aktuellt har sjunkit långt ner på min lista över smarta och bra TV-program.


Breaking Dawn-inslaget börjar 22:45.

[via]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0